Szentendrei Kis-Duna Örömevezés

Klasszikus Vízitúra Kaland a Szentendrei Kis-Dunán - 1 nap / 2 nap

Hajónem:            Túra Kenu
Helyszín:              Szentendrei Kis-Duna
Táv:                      15-20 fkm
Időtartam:          kb. 5-6 óra,   1 nap / 2 nap
Kinek ajánljuk:    Mindenkinek, aki szeretne egy jó evezésben részt venni! Kezdőknek / gyakorlottaknak, egyéni jelentkezőknek / csoportoknak egyaránt 

Találkozó:           Szombat – 9.30. Óbudai bázisunkon, 1039 Budapest, Királyok útja 297/B.
                            Vasárnap – 10.00. Vadkacsa Vízitelep, 2016 Leányfalu, Petőfi sétány 7.

Túra ára:             8.900Ft/Fő/nap

Utazás, Szállás, Étkezés: Egyénileg

Időpontok:   2024-es időpontok – hamarosan!

Egy igazi vízitúrára invitálunk Budapest közvetlen közelében. Ugyanakkor kiszakadunk a városi forgatagból és élvezzük a természet közvetlen közelségét, az evezős túrák utolérhetetlen hangulatát. A két napos túrát választva egy komplett „kikapcs hétvége” vár rád / rátok, de az élmény faktor az egy napos túrákon is garantált. Bázis túráinkon az eszköz- és személyszállítás minimális, így a környezetet is óvjuk – „Ez a leg okébb ÖKO túra!”  

A túra menete:

Túranap 1.         VB Óbudai Bázis – Leányfalu / 15 fkm  /  5-6 óra (pihenőkkel együtt)

A találkozó után rövid eligazítással kezdünk.
Ez egy remek bevezető túra a vízitúrázással ismerkedőknek – az ember maga is meglepődik, hogy milyen könnyedén halad az evezés a Kis-Dunán fölfelé (ettől nem kell megijedni). Budapestieknek közel van, akár busszal is elérhető, pillanatokon belül a vízen vagyunk és irány Leányfalu!  A túra sportos, de nem megerőltető, menet közben akár több pihenőt is tartunk, Szentendrén büfé lehetőséggel. A város zaját (és kövezett partját) elhagyva a nyaraló paradicsomként ismert Lupa-sziget mellett evezünk el, vízállástól függően lakatlan szigetkéket vagy éppen fövenyes partokat érintünk. Aztán kanyarodik a folyó és elénk tárul Szentendre látképe. Itt megpihenünk, majd újult erővel vágunk neki a városi szakasz kicsit erősebb sodrású részeinek. A Határ Csárda jelzi, hogy Leányfalura értünk, innen már csak egy rövid „levezető” felevező szakasz a végcélig…

A Leányfalui Vadkacsa Vízitelep igazi vízibázis, lehet tábortűzezni, bográcsolni, sátrazni. Ráadásul egy laza sétára van a Termálfürdő, ahol a megfáradt izmainkat lelazíthatjuk a kellemesen meleg vízben.

Túranap 2.          Leányfalu – VB Óbudai Bázis / 20-24 fkm  /  5-6 óra (pihenőkkel együtt)

Az újonnan csatlakozóknak találkozó 10.00-kor a Vadkacsa Vízitelepen (2016 Leányfalu, Petőfi sétány 7.) – rövid eligazítás.
Bevezető vízitúránk második napján is felfelé indulunk el! Irány Tahi, de csak ameddig jólesik. Aztán már lefelé fordulunk és tartunk egy jól megérdemelt pihenőt a Leányfalui hajóállomásnál (Gomba büfé). A pihenő után kellemesen ereszkedünk a sodrással, Szentendre panorámájában gyönyörködünk. További megállót a Lupa-szigeten tervezünk, ahol a látványos Platán-fasor mellett „Sanyi Bácsi Büféje” és játékra alkalmas füves rét vár bennünket. Megfelelő vízállás esetén a Tündér-sziget kiságába is benézünk, hátha látunk napfürdőző teknőcöket. Utunkat a VizituraBazis.hu – Óbudai Bázison fejezzük be.

A Túra ára:

8.900 Ft/Fő/nap

A túra ára tartalmazza:
– hajó és eszköz használatot (lapát, mellény, kötelező felszerelések, vízhatlan zsák)
– a hajók / felszerelések helyszínre szállítását
– 2 gyakorlott túravezető segítségét
– helyi transzfert
– szervezést

Nem tartalmazza:
– az oda és vissza utazást
– szállást
– a gyalogos kirándulások, fürdőzés esetleges belépő díjait

Jelentkezés:
Jelentkezés a lenti űrlapon vagy e-mailen, számlázási adatok (Név; Cím) és telefonos elérhetőség megadásával. E-mailben elküldjük nektek a kiállított utalásos számlát, melynek befizetésével véglegesítitek jelentkezéseteket.

info@viziturabazis.hu

Bármi kérdésetek van bátran hívjatok minket.

+36705557472 Kakas Anna
+36306459021 Kakas Tamás

További infók:

Étkezés:    Önállóan Leányfalui Büfék / Éttermek valamelyikében

Termálfürdő:     16.00-19.00 (vagy éjszakai fürdő 20.00-23.30.) – https://leanyfurdo.hu

Este:  20.00-22.00. Tábortűz – lehet sütögetni (hozott anyagból) vagy igény szerint közös bogrács, beszélgetés, stb. (ez nem jelent hajnalig tartó bulit!!!)

Szállás:
Javasolt szállás – helyben, a Vadkacsa Vízitelepen!
Tábori szállás (faház / vendégház), Sátorhely.