Szentendrei Kis-Duna Örömevezés

Klasszikus Vízitúra Kaland a Szentendrei Kis-Dunán - 1 nap / 2 nap

Hajónem:            Túra Kenu, Tengeri Kajak
Helyszín:              Szentendrei Kis-Duna
Táv:                      15-20 fkm
Időtartam:          kb. 5-6 óra,   1 nap / 2 nap
Kinek ajánljuk:    Mindenkinek, aki szeretne egy jó evezésben részt venni! Kezdőknek / gyakorlottaknak, egyéni jelentkezőknek / csoportoknak egyaránt 

Találkozó:           Szombat – 9.30. Óbudai bázisunkon, 1039 Budapest, Királyok útja 297/B.
                            Vasárnap – 10.00. Vadkacsa Vízitelep, 2016 Leányfalu, Petőfi sétány 7.

Túra ára:             6900Ft/Fő/nap kenuval

Utazás, Szállás, Étkezés: Egyénileg

Időpontok:   2023.03.04-05.
                      2023.04.22-23.
                      2023.05.13-14.
                      2023.05.20-21.
                      2023.06.24-25.
                      2023.07.08-09.
                      2023.07.29-30.

Egy igazi vízitúrára invitálunk Budapest közvetlen közelében. Ugyanakkor kiszakadunk a városi forgatagból és élvezzük a természet közvetlen közelségét, az evezős túrák utolérhetetlen hangulatát. A két napos túrát választva egy komplett „kikapcs hétvége” vár rád / rátok, de az élmény faktor az egy napos túrákon is garantált. Bázis túráinkon az eszköz- és személyszállítás minimális, így a környezetet is óvjuk – „Ez a leg okébb ÖKO túra!” 

Tengeri Kajak Info:
Tengeri kajakkal csak már önállóan evezni tudó kajakosokat várunk! Ezért csak olyanok jelentkezését fogadjuk, akik már eveztek velünk vagy saját felszereléssel önállóan is „túra képesek”, de szívesen csatlakoznának egy jó társasághoz. A túra ára Tengeri Kajakkal 8.900 Ft/Fő/nap. (Saját hajóval -50% kedvezmény)!
Ha szeretnél gyakorlatot szerezni, érdeklődj kezdő kajakos programjainkról! 

A túra menete:

Túranap 1.         VB Óbudai Bázis – Leányfalu / 15 fkm  /  5-6 óra (pihenőkkel együtt)

A találkozó után rövid eligazítással kezdünk.
Ez egy remek bevezető túra a vízitúrázással ismerkedőknek – az ember maga is meglepődik, hogy milyen könnyedén halad az evezés a Kis-Dunán fölfelé (ettől nem kell megijedni). Budapestieknek közel van, akár busszal is elérhető, pillanatokon belül a vízen vagyunk és irány Leányfalu!  A túra sportos, de nem megerőltető, menet közben akár több pihenőt is tartunk, Szentendrén büfé lehetőséggel. A város zaját (és kövezett partját) elhagyva a nyaraló paradicsomként ismert Lupa-sziget mellett evezünk el, vízállástól függően lakatlan szigetkéket vagy éppen fövenyes partokat érintünk. Aztán kanyarodik a folyó és elénk tárul Szentendre látképe. Itt megpihenünk, majd újult erővel vágunk neki a városi szakasz kicsit erősebb sodrású részeinek. A Határ Csárda jelzi, hogy Leányfalura értünk, innen már csak egy rövid „levezető” felevező szakasz a végcélig…

A Leányfalui Vadkacsa Vízitelep igazi vízibázis, lehet tábortűzezni, bográcsolni, sátrazni. Ráadásul egy laza sétára van a Termálfürdő, ahol a megfáradt izmainkat lelazíthatjuk a kellemesen meleg vízben.

Túranap 2.          Leányfalu – VB Óbudai Bázis / 20-24 fkm  /  5-6 óra (pihenőkkel együtt)

Az újonnan csatlakozóknak találkozó 10.00-kor a Vadkacsa Vízitelepen (2016 Leányfalu, Petőfi sétány 7.) – rövid eligazítás.
Bevezető vízitúránk második napján is felfelé indulunk el! Irány Tahi, de csak ameddig jólesik. Aztán már lefelé fordulunk és tartunk egy jól megérdemelt pihenőt a Leányfalui hajóállomásnál (Gomba büfé). A pihenő után kellemesen ereszkedünk a sodrással, Szentendre panorámájában gyönyörködünk. További megállót a Lupa-szigeten tervezünk, ahol a látványos Platán-fasor mellett „Sanyi Bácsi Büféje” és játékra alkalmas füves rét vár bennünket. Megfelelő vízállás esetén a Tündér-sziget kiságába is benézünk, hátha látunk napfürdőző teknőcöket. Utunkat a VizituraBazis.hu – Óbudai Bázison fejezzük be.

A Túra ára:

6.900 Ft/Fő/nap Kenuval
8.900 Ft/Fő/nap Tengeri Kajakkal (csak gyakorlottaknak)

A túra ára tartalmazza:
– hajó és eszköz használatot (lapát, mellény, kötelező felszerelések, vízhatlan zsák)
– a hajók / felszerelések helyszínre szállítását
– 2 gyakorlott túravezető segítségét
– helyi transzfert
– szervezést

Nem tartalmazza:
– az oda és vissza utazást
– szállást
– a gyalogos kirándulások, fürdőzés esetleges belépő díjait

Jelentkezés:
Jelentkezés a lenti űrlapon vagy e-mailen, számlázási adatok (Név; Cím) és telefonos elérhetőség megadásával. E-mailben elküldjük nektek a kiállított utalásos számlát, melynek befizetésével véglegesítitek jelentkezéseteket.

info@viziturabazis.hu

Bármi kérdésetek van bátran hívjatok minket.

+36705557472 Kakas Anna
+36306459021 Kakas Tamás

További infók:

Étkezés:    Önállóan Leányfalui Büfék / Éttermek valamelyikében

Termálfürdő:     16.00-19.00 (vagy éjszakai fürdő 20.00-23.30.) – https://leanyfurdo.hu

Este:  20.00-22.00. Tábortűz – lehet sütögetni (hozott anyagból) vagy igény szerint közös bogrács, beszélgetés, stb. (ez nem jelent hajnalig tartó bulit!!!)

Szállás:
Javasolt szállás – helyben, a Vadkacsa Vízitelepen!
Tábori szállás (faház / vendégház), Sátorhely.