Korfu – Tengeri Kajak Túra

Expedíció a „smaragdzöld szigeten”!

Időpont:     2024.08.25 – 09.01. (8 nap)
Hajónem:   Tengeri Kajak
Útvonal:     Korfu sziget északi része – BEJÁRÓ TÚRA!
Napi táv:     12-18 tkm
Találkozó:  Korfu; 2024.08.25. este
Kiknek ajánljuk:  Tapasztalt kajakosokat várunk! Tapasztalatot az általunk szervezett túrákon / felkészítő foglalkozásokon is szerezhetsz – érdeklődj Kezdő / Haladó programjainkról!
Szállás:       Kemping / Vadkemping!
Étkezés:      Önellátó, de minden este találunk éttermet / boltot, ha keresünk 
Utazás:       Egyénileg / Telekocsi rendszerben és/vagy repülővel
Túra Ára:    148.900,- Ft / Fő

Ez a túra betelt!

Dupla túra: 2 hét Görögország – Lefkáda és Korfu együtt – 20% kedvezmény

Görög nyár – sziget – tengeri kajak – tengeri kaják – mythosok, ez egy jól bevált recept.
Korfu csodálatos fekvésének, természeti szépségeinek és mediterrán klímájának köszönheti népszerűségét! Nem véletlenül választottuk mi is a Jón tengeri szigetek legészakibb tagját idei felfedező túránk helyszínéül. Lenyűgöző strandok, izgalmas szikla formák, tengeri barlangok, vadregényes tájak várnak ránk. Olyan társakat várunk erre a kalandra, akik bevállalják a túra „expedíciós” jellegét. Teljes menetfelszereléssel evezünk, a csillagok alatt éjszakázunk (azért sátor is lesz nálunk), együtt derítjük fel a táborhelyeket, tavernákat és Korfu megannyi csodáját.

Részletek:

Kajakozással egybekötött igazi lazulós nyaralást tervezünk – ezúttal nem evezzük körbe az egész szigetet, több időt hagyunk a strandokra, snorkelezésre, gasztronómiai élményekre, pihenésre – mégis kiélvezzük Korfu legjavát. Az induláshoz kempinget használunk bázisként. Körbe evezzük a sziget északi részét, majd a kiszálláshoz transzfert szervezünk és visszatérünk a kiindulási helyünkre egy jól megérdemelt pihenésre. Napi 12-18 km közötti távokkal számolunk, hat napon át, útközben pihenőkkel. A program rugalmasan változhat mivel az időjáráshoz (a szélhez) alkalmazkodunk. A Jón tengeren a sziget É-i és NY-i része számít „kitett” oldalnak. Bár augusztusban nem különösebben számítunk viharra, ha mégis megtréfál az időjárás, „B” tervvel is készülünk és akár csillagtúrába csapunk át.
Maxold ki a Görögországi kajakozást és gyere velünk Lefkádára is a Korfut megelőző túránkon!
LEFKADA-MEGANISI TÚRA
Egy hét elég a nyaralásra, két hét alatt úgy fogod érezni, mintha életformát változtattál volna – és hidd el tetszeni fog…

Programterv:

Utazás
A programot repülőjárathoz igazítjuk, amely vasárnaponként közlekedik Budapest – Korfu között oda-vissza (Ryanair FR8054 – FR8053).
Az autóval érkezők számítsák bele az útba, hogy a szigetre komppal kell behajózni!
A hajókat és felszereléseket mikrobusszal és trélerrel visszük. Tekintve, hogy a Görög utunkat egy előző heti – Lefkádai túrával kezdjük (lásd fönt), a leutazásban a mindkét túrán résztvevőknek tudunk segíteni, de igény szerint a fennmaradó helyekre lehet csatlakozni a hazaút során.

0.nap
Napnyugtára gyűl’ a tengeri kajakos! Vasárnap estére mindenkit várunk a kempingbe – a repülővel aznap érkezők transzferében tudunk segíteni a mikrobusszal. Köszönhetően az egy órás időeltolódásnak is, a gép elég későn érkezik, így a gyors táborverés és a mielőbbi nyugovóra térés lesz a cél – szolid ünneplés a megérkezés örömére azért talán belefér.

1.nap
Kezdődik a nyaralás! Nem sietünk el semmit, hagyunk időt mindenkinek, hogy kipihenje magát és akklimatizálódjon. Délelőtt lehet egy kicsit lazítani, strandolni, bevásárolni a még szükséges ellátmányt, büfézni, bandázni a csapattal – lélekben felkészülni az evezésre.
Kora délután vízre tesszük a kajakokat! Elvégezzük a szükséges beállításokat és tartunk egy rövid evezést – gyakorlást, strandolással egybekötve. Átvesszük a nyílt vízi mentést, ki- be szállást, alapvető technikákat (érdeklődőknek haladó technikákat is…). Később előkészítjük a bepakolni való cuccainkat (segítünk). Utána „ismerkedő estet” tartunk.

2-6.nap
A második napon reggeli után elbúcsúzunk a kempingtől, bepakolunk a kajakokba, vízre szállunk és irány Észak, indul a kaland. Átadjuk magunkat a mediterrán életérzésnek. Az elkövetkező napokban a kajakozásé lesz a főszerep.
Korfu legszebb természeti képződményeit az északi részeken találjuk. Felfedezzük a partokat, strandokat, homokszikla és kőszikla formákat, még barlangokat is. Hagyunk magunknak időt kiélvezni a felfedezés örömét, strandolunk, snorkelezünk, vízbe ugrálunk, ahogy kedvünk tartja. Útközben büfét, éttermet, kis boltot mindig találunk. A csillagok alatt alszunk (de azért lesz nálunk tarcsiban sátor is). A partszakaszon több táborozásra alkalmas hely közül választhatjuk ki a számunkra épp megfelelőt, igazodva a csapat napi evezős távjához.
Napi távok: 12-18 km
Szombaton, kora délután érjük el a végső kikötőhelyünket, ahol a csapat strandolással, büfézéssel ütheti el az időt, amig a mikrobuszért és a trélerért elmegyünk, hogy pakolás után visszatérjünk a kiindulási kempingünkbe a búcsúparti éjszakájára.

7.nap
Hazautazás – könnyes búcsú.
A haza repülők gépe csak este indul, így nem kell szoros időbeosztást tartanunk. Lazíthatunk még egy napot, de beleférhet akár egy kis városnézés is a repülőre szállás előtt. Készre pakoljuk csomagjainkat és amikor a csapat úgy dönt elindulunk a délutáni napfényben Korfu városába. Az óvárosi rész megannyi látnivalót rejt, könnyed sétával várromokat múzeumokat találhatunk. Arra azért odafigyelünk, hogy a gépet senki se késse le.
A mikrobusszal utazók még egy estét a kempingben töltenek. Hétfőn egy hajnali komppal hagyjuk el a szigetet és hazafelé vesszük az irányt. Várható hazaérkezés kedden késő este.

Program alternatívák
A túra az „expedíciós” jellege miatt dinamikusan változhat. A fent ismertetett tervtől mind a táborhelyek megválasztásának tekintetében, mind az útvonalban eltérhetünk. A tengeri túrákat alapvetően meghatározzák a szél és hullám viszonyok. Ennek függvényében módosíthatunk az eredeti elképzeléseken. Például, ha úgy döntünk, hogy az É-i / NY-i oldalon nem megfelelőek a természeti viszonyok, akkor egy arra alkalmas kiszállóponthoz odaszervezzük a trélert és átmegyünk a védettebb K-i részekre.

A túra ára:
148.900,- Ft/Fő

A túra ára tartalmazza:
– hajó és eszköz használatot (lapát, mellény, kötelező felszerelések, vízhatlan zsák)
– a hajók / felszerelések helyszínre szállítását
– 2 gyakorlott túravezető segítségét
– helyi transzfereket
– szervezést, logisztikát

Nem tartalmazza:
– az oda és vissza utazást
– szállást
– a közös étkezések árát
– a gyalogos kirándulások esetleges belépő díjait / útiköltségét
– utasbiztosítást

Utasbiztosításra javaslat – (a „Tengerparti üdülésre, egzotikus utazáshoz” módozatot választva a tengeri kajakozásra / kajakra is kiterjed):
Kattints a logóra!

18 év alatti résztvevők a túravezetővel történt előzetes egyeztetést követően, kizárólag saját felnőtt kísérővel vehetnek részt a túrán.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk – evezéseink az időjárási körülményekhez igazodnak, ezért akár a napok sorrendjét, akár a megbeszélt útvonalat is ennek függvényében áttervezhetjük!


Jelentkezés:

Jelentkezés a lenti űrlap kitöltésével vagy e-mailen, számlázási adatok (Név; Cím) és telefonos elérhetőség megadásával. E-mailben elküldjük nektek a kiállított utalásos számlát, melynek befizetésével véglegesítitek jelentkezéseteket.

info@viziturabazis.hu

Bármi kérdésetek van bátran hívjatok minket.
+36705557472 Kakas Anna
+36306459021 Kakas Tamás

Az oldalon található képek egy szomszédos szigeten készültek – hasonló élményeket kínál Korfu is!