Szentendrei Kis-Duna Laza Leevezés

Klasszikus Vízitúra Kaland a Szentendrei Kis-Dunán - 1 nap / 2 nap

Hajónem:            Túra Kenu, Tengeri kajak
Helyszín:              Szentendrei Kis-Duna
Táv:                       15-20 fkm
Időtartam:          kb. 5-6 óra, 1 nap / 2 nap
Kinek ajánljuk: Mindenkinek, aki szeretne egy jó evezésben részt venni! Kezdőknek / gyakorlottaknak, egyéni jelentkezőknek / csoportoknak egyaránt 

Találkozó:           10.30 Visegrád – Szentgyörgypuszta, Várkert beszálló hely
                            https://goo.gl/maps/im8dJ6Uu2aJLG8Hu7

Túra ára:              8.900Ft/Fő/nap kenuban
                              10.900Ft/Fő/nap tengeri kajakban

Utazás, Szállás: Egyénileg

Étkezés: Önállóan Leányfalui Büfék / Éttermek valamelyikében

Időpontok:           2024-es időpontjaink – hamarosan!

Egy igazi vízitúrára invitálunk végig a Szentendrei Kis-Dunán. Kiszakadunk a városi forgatagból és élvezzük a természet közvetlen közelségét, az evezős túrák utolérhetetlen hangulatát. A két napos túrát választva egy komplett „kikapcs hétvége” vár rád / rátok, de az élmény faktor az egy napos túrákon is garantált. Bázis túráinkon az eszköz- és személyszállítás minimális, így a környezetet is óvjuk – „Ez a legokébb ÖKO túra!” 🙂

Tengeri Kajak Info:
Tengeri kajakkal csak már önállóan evezni tudó kajakosokat várunk! Ezért csak olyanok jelentkezését fogadjuk, akik már eveztek velünk vagy saját felszereléssel önállóan is „túra képesek”, de szívesen csatlakoznának egy jó társasághoz. A túra ára Tengeri Kajakkal 10.900 Ft/Fő/nap. (Saját hajóval -50% kedvezmény)!
Ha szeretnél gyakorlatot szerezni, érdeklődj kezdő kajakos programjainkról! 

 

A túra menete:

Túranap 1.         Szentgyörgypuszta – Leányfalu / 16 fkm  /  5-6 óra (pihenőkkel együtt)

A találkozó után autó transzfert csinálunk (levisszük az összes autót 1-1 sofőrrel Leányfalura és visszahozzuk őket a mikrobusszal). Addig a többiek átveszik a felszerelésüket (lapát, mellény, vízhatlan zsák). A sofőrök visszatérte után átbeszéljük a vízitúrázás szabályait és vízre szállunk.

Ez egy igazi lazulós túra, lefelé a sodrás is minket segít. A beszállótól kényelmesen átérünk a Szentendrei Sziget felső csúcsára – a „spicc”-re, ami egyedi fekvésével, csodálatos panorámájával segít ráhangolódni a természet közeli élményre. A kis ág bájosan kanyarog, jobbról hegyek, balról a Szentendrei Sziget, útközben zátonyok színesítik a látványt. Dunabogdányban elsőrangú föveny és büfék – éttermek várnak a tervezett pihenőnkön. Aztán tovább csalinkázunk, rejtett kis zugokat járunk be, ha a vízállás engedi. A csapat igényei szerint további megállót tarthatunk a Kecske sziget oldalában vagy akár Tahitótfalunál. A túrát a Leányfalui Vadkacsa Vízitelepen zárjuk. Innen akár kényelmesen haza is lehet térni megpihenni, de van lehetőség helyben megszállni, táborozni is a csapattal. A Vadkacsa Vízitelep igazi vízibázis, lehet tábortűzezni, bográcsolni, sátrazni. Ráadásul egy laza sétára van a Termálfürdő, ahol a megfáradt izmainkat lelazíthatjuk a kellemesen meleg vízben.

 

Túranap 2.          Leányfalu – VB Óbudai Bázis / 15 fkm  /  5-6 óra (pihenőkkel együtt)

Találkozó 10.00-kor a Vadkacsa Vízitelepen. Ismét autó transzferrel kezdünk. Az újonnan csatlakozóknak tájékoztató.

Lazulós vízitúránk második napján is kényelmesen sodródunk az árral! Szentendre panorámájában gyönyörködünk majd megállót tartunk a Lupa-szigeten, ahol a látványos Platán-fasor mellett „Sanyi Bácsi Büféje” és játékra alkalmas füves rét vár bennünket. Megfelelő vízállás esetén a Tündér-sziget kiságába is benézünk, hátha látunk napfürdőző teknőcöket. Utunkat a VizituraBazis.hu – Óbudai Bázisán fejezzük be

A Túra ára:
8.900Ft/Fő/nap kenuban
10.900Ft/Fő/nap tengeri kajakban

A túra ára tartalmazza:
– hajó és eszköz használatot (lapát, mellény, kötelező felszerelések, vízhatlan zsák)
– a hajók / felszerelések helyszínre szállítását
– 2 gyakorlott túravezető segítségét
– helyi transzfert
– szervezést

Nem tartalmazza:
– az oda és vissza utazást
– szállást
– a gyalogos kirándulások, fürdőzés esetleges belépő díjait

Jelentkezés:
Jelentkezés a lenti űrlap kitöltésével vagy e-mailen, számlázási adatok (Név; Cím) és telefonos elérhetőség megadásával. E-mailben elküldjük nektek a kiállított utalásos számlát, melynek befizetésével véglegesítitek jelentkezéseteket.

info@viziturabazis.hu

Bármi kérdésetek van bátran hívjatok minket.

+36705557472 Kakas Anna
+36306459021 Kakas Tamás

 

További infók:

Étkezés:              Önállóan Leányfalui Büfék / Éttermek valamelyikében
Termálfürdő:     16.00-19.00 (vagy éjszakai fürdő 20.00-23.30.) – https://leanyfurdo.hu
Este:      20.00-22.00. Tábortűz – lehet sütögetni (hozott anyagból) vagy igény szerint közös bogrács, beszélgetés, stb. (ez nem jelent hajnalig tartó bulit!!!)

Szállás: Javasolt szállás – helyben, a Vadkacsa Vízitelepen!
Tábori szállás (faház / vendégház), Sátorhely.