Ipoly – Rafting Light Program

Rafting Light Túra – Családi-Baráti Társaságoknak, Ifjúsági Csapatoknak, Céges Csapatépítő programnak

Az Ipoly az alsó részén megnyugszik, de a meder kanyarulatai, az érintetlen partszakaszok őrzik a táj vad szépségét, mellyel leginkább a vízről találkozik közelről az ember! Az általunk bejárt Ipolytölgyes – Letkés – Ipolydamásd – Szob szakaszon bárki bátran vízre szállhat velünk, hogy tapasztalt túravezetők kíséretében, biztonságos – vadvízre is alkalmas hajóinkban részese legyen ennek az élménynek.

A felfújható vadvízi – Raft hajók kíválóan alkalmasak síkvízi programok megtartására is. Stabilak, biztonságosak, strapabíróak. Az Ipolyon előfordulhat, hogy egy-egy sekélyebb szakaszon a hajók megfeneklenek, ilyenkor azért a raftokból is ki kell lépni akár a vízbe, illetve a raft hajóink némelyike erősebb vadvízek leküzdésére is alkalmas – azaz a becsapó víz kifolyására tervezték. A kifolyón valamennyi víz be is kerülhet a hajók aljába. Szóval olyan lábbelivel készüljetek, amiben nem zavar, ha vízbe kell lépni alkalmasint!

Hajónem:           Raft hajók (6-10 és 2 személyes raftok)
Nehézség:          Könnyű túra  /   12-15fkm
Találkozó:           10.00-kor
                            A – az Ipolytölgyesi vízre szálló helyen – Ipolytölgyes, Kossuth Lajos utca folytatása az Ipoly partig
                            B – a Letkés – Ipolyszalka híd magyar oldalán
Időtartam:          4-5 óra
A túra útvonala: (A) Ipolytölgyes – Ipolyszalka – Ipolydamásd / (B) Letkés – Ipolydamásd – Szob
Túra ára:             11.900,- Ft/fő
Időpontok:          Kérj egyedi időpontot csapatodnak!
                            2024.06.15.   Ipolytölgyes – Ipolyszalka – Ipolydamásd (A)
                            2024.07.06.   Letkés – Ipolydamásd – Szob (B)
                            2024.07.20.   Ipolytölgyes – Ipolyszalka – Ipolydamásd (A)

A túra menete

Találkozó (A)10.00-kor az Ipolytölgyesi vízre szálló helyen – Ipolytölgyes, Kossuth Lajos utca folytatása az Ipoly partig. Alacsony építésű autóknak és/vagy buszoknak parkolás a Szentlélek templom parkolójában (Kossuth Lajos u. 34.).
vagy (B) a Letkés – Ipolyszalka híd magyar oldalán

Felkészülés az evezésre – mindenki magához veszi az evezéshez szükséges felszerelést (úti elemózsia, innivaló, esőkabát, napvédelem, plusz ruhaneműk, büfé pénz, stb.) A felszerelések biztonságos tárolásához a hajókban vízhatlan zsákokat adunk (30L űrtartalommal).

Autó transzfer – autónként egy sofőrrel az összes autót levisszük a kiszállóhelyre, ahonnan egy autóba (mikrobuszba) összeülve jönnek vissza. Az evezés után az autók a kiszállásnál várnak – az evezés után egy autóval föl kell vinni a fönt hagyott autó sofőrjét. Ha sofőrrel ellátott kisbusszal jöttök, akkor az indulás előtt nincs szükség autó transzferre, a sofőrök pontos GPS koordinátát kapnak a kiszállás helyszínéhez.

Felszerelések kiosztása (lapát, mellény, vízhatlan zsák) – a Hajózási Szabályzat (vízi kresz) ide vonatkozó passzusa szerint 14 év alatt és úszni nem tudók számára a mentőmellény viselése kötelező!

Rövid eligazítás – a csapat tájékoztatása a túra menetéről, a vízi közlekedés alapvető szabályairól, az evezés mikéntjéről, hajóbeosztás…

(A) Vízre szállás, első evezős táv 5 fkm Ipolyszalkáig. Kikötés az Ipolyszalkai híd fölött közvetlenül a jobb parton. Büfé / vendéglő lehetőség Ipolyszalkán a parttól 600 méter sétával. Figyelem, a Vendéglő a Szlovák oldalon van! A frissítő megállóra szánt idő 40 perc! Az evezés folytatása, második evezős táv 7 fkm Ipolydamásdig.

(B) Vízre szállás, első evezős táv 7 fkm Ipolydamásdig. Kikötés az Ipolydamásdi réten – piknik saját batyuból. A frissítő megállóra szánt idő 30 perc. Az evezés folytatása, második evezős táv 6 fkm a Szobi Révig, ahol büfé / étterem található.

Kiszállás után a felszerelések leadása (lapát, mellény, vízhatlan zsák).

Búcsú az Ipolytól és egymástól (illetve, ha még szükséges – sofőr fuvar lebonyolítása!).

Az evezéshez javasolt

Napi csomag – az evezésre innivalót hozni kötelező(!), energia pótlás ajánlott (szendvics, gyümölcs, keksz, nem olvadós energia szelet, stb…)

Ruházat – sportos öltözet, strand cucc, váltó ruha, vízi sportoláshoz alkalmas lábbeli, napvédelem (sapka/kendő/krém), esőkabát (esernyő nem jó!)

A Túra ára:

11.900,- Ft/Fő

A túra ára tartalmazza:
– hajó és eszköz használatot (lapát, mellény, kötelező felszerelések, vízhatlan zsák)
– gyakorlott túravezető és tapasztalt kormányosok segítségét
– szervezést

Kérj egyedi időpontot csapatodnak, melyhez egyedi ajánlatot küldünk!

Jelentkezés:
Jelentkezés a lenti űrlapon vagy e-mailen, számlázási adatok (Név; Cím) és telefonos elérhetőség megadásával. E-mailben elküldjük nektek a kiállított utalásos számlát, melynek befizetésével véglegesítitek jelentkezéseteket.

info@viziturabazis.hu

Bármi kérdésetek van bátran hívjatok minket.

+36705557472 Kakas Anna
+36306459021 Kakas Tamás