Lefkada-Meganisi – Tengeri Kajak Túra

A kék 50 árnyalata - Lefkada egy kicsit másként

Időpont:     2024.08.18 – 08.25. (8 nap)
FIGYELEM VÁLTOZÁS! A repülőjárathoz igazodva az eredeti 17-e helyett 18-án kezdődik a túra!
Hajónem:   Tengeri Kajak
Útvonal:     Lefkada és Meganisi sziget
Napi táv:     15-18 tkm
Találkozó:  Lefkada; 2024.08.18. délután
Kiknek ajánljuk:  Tapasztalt kajakosokat várunk! Tapasztalatot az általunk szervezett túrákon / felkészítő foglalkozásokon is szerezhetsz – érdeklődj Kezdő / Haladó programjainkról!
Szállás:       Kemping / Vadkemping!
Étkezés:      Önellátó, étterm/bolt lehetőséggel + 1 nomád éjszaka 
Utazás:       Egyénileg / Telekocsi rendszerben és/vagy repülővel
Túra Ára:    148.900,- Ft / Fő

Dupla túra: 2 hét Görögország – Lefkáda és Korfu együtt – 20% kedvezmény

A görög nyár és Lefkada mágnesként vonz vissza bennünket. A helyi viszonyokat feltérképezve „rátaláltunk” a fősziget mellett Meganisire, ami a tengeri kajakosok Mekkája errefelé! Lenyűgöző strandok, magasra nyúló sziklák, tengeri barlangok, vadregényes tájak várnak ránk. Sportos hangulat, igazi szabadság, de nem megterhelő távok, hogy minden adott legyen egy remek lazulós nyaraláshoz.
Olyan társakat várunk erre a kalandra, akik bevállalják a túra „expedíciós” jellegét. Teljes menetfelszereléssel evezünk, a csillagok alatt éjszakázunk (azért sátor is lesz nálunk), együtt derítjük fel a táborhelyeket, tavernákat, Meganisi és Lefkada megannyi csodáját.

Részletek:

Most egy igazi lazulós nyaralást tervezünk, ezért ezúttal Lefkada „kistestvérét” – Meganisi szigetet evezzük körbe. Több időt hagyunk a strandokra, snorkelezésre, gasztronómiai élvezetekre, pihenésre – teljesen elmerülünk a szigetek nyújtotta élményekben. Az induláshoz és érkezéshez kempinget használunk bázisként. Gyakorlásra, bemelegítő evezésre is szánunk időt, majd nekivágunk a 4 napos útnak Meganisi körül. Figyelem – útközben lesz teljesen nomád táborhely is!
Napi 12-18 km közötti távokkal számolunk, útközben pihenőkkel. A program rugalmasan változhat mivel az időjáráshoz (a szélhez) alkalmazkodunk.

Maxold ki a Görögországi kajakozást és gyere velünk Korfura is a Lefkada-t követő túránkon!
–Korfu – Tengeri Kajak Túra 2024–
Egy hét elég a nyaralásra, két hét alatt úgy fogod érezni, mintha életformát változtattál volna – és hidd el tetszeni fog…

Programterv:

Utazás
FIGYELEM MENETREND VÁLTOZÁS! A repülőjárat menetrendjét idén szombatról vasárnapra tette át a RyanAir!
A programot repülőjárathoz igazítjuk, amely vasárnap délutánonként közlekedik Budapest – Preveza Aktion között oda-vissza (Ryanair FR7770 – FR7771). 
Az autóval érkezőkkel a bázis kempingben találkozunk.
A hajókat és felszereléseket mikrobusszal és trélerrel visszük. Tekintve, hogy a Görög utunkat a Lefkádai túra után Korfuval folytatjuk (lásd fönt), a hazautazásban a mindkét túrán résztvevőknek tudunk segíteni, de igény szerint a fennmaradó helyekre lehet csatlakozni a leutazás során.

0.nap
A nagy találkozás! A repülővel érkezők transzferét megoldjuk (8 fő fér el a mikrobuszunkban, nagyobb repülős létszám esetén a plusz taxi költségét szétdobjuk). Elfoglaljuk a táborhelyünket, lazítunk, akklimatizálódunk. Egy strandolás belefér. Utána „ismerkedő estet” tartunk.

1. nap
Vízre tesszük a kajakokat! Elvégezzük a szükséges beállításokat és egy gyakorló napot tartunk, strandolással egybekötve. Átvesszük a nyílt vízi mentést, ki- be szállást, alapvető technikákat (érdeklődőknek haladó technikákat is…).

2. nap
Egy napos túrát tartunk, napi felszereléssel. Belemerülünk a Görög nyárba. Strandok, sziklás part szakasz, barlang – este még a kempingben. Később előkészítjük a bepakolni való cuccainkat (segítünk).

3-6. nap
A második napon reggeli után elbúcsúzunk a kempingtől, bepakolunk a kajakokba, vízre szállunk és irány Meganisi, indul a kaland. Átadjuk magunkat a mediterrán életérzésnek. Az elkövetkező napokban a kajakozásé lesz a főszerep.
Hagyunk magunknak időt kiélvezni a felfedezés örömét, strandolunk, snorkelezünk, vízbe ugrálunk, ahogy kedvünk tartja. Útközben büfét, éttermet, kis boltot találunk, de az első éjszakát teljesen nomád parton töltjük. A csillagok alatt alszunk (de azért lesz nálunk tarcsiban sátor is). A partszakaszon több táborozásra alkalmas hely közül választhatjuk ki a számunkra épp megfelelőt, igazodva a csapat napi evezős távjához.
Napi távok: 12-18 km
A hatodik napon (jelen esetben szombaton) visszatérünk a kiinduló kempingünkbe.

7.nap
Lefkadai szabad program – NYARALÁS!
Délután hazautazás – könnyes búcsú.

A túra ára:
148.900,- Ft/Fő

A túra ára tartalmazza:
– hajó és eszköz használatot (lapát, mellény, kötelező felszerelések, vízhatlan zsák)
– a hajók / felszerelések helyszínre szállítását
– 2 gyakorlott túravezető segítségét
– helyi transzfereket
– szervezést, logisztikát

Nem tartalmazza:
– az oda és vissza utazást
– szállást
– a közös étkezések árát
– a gyalogos kirándulások esetleges belépő díjait / útiköltségét
– utasbiztosítást

Utasbiztosításra javaslat – (a „Tengerparti üdülésre, egzotikus utazáshoz” módozatot választva a tengeri kajakozásra / kajakra is kiterjed):
Kattints a logóra!

18 év alatti résztvevők a túravezetővel történt előzetes egyeztetést követően, kizárólag saját felnőtt kísérővel vehetnek részt a túrán.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk – evezéseink az időjárási körülményekhez igazodnak, ezért akár a napok sorrendjét, akár a megbeszélt útvonalat is ennek függvényében áttervezhetjük!


Jelentkezés:

Jelentkezés a lenti űrlap kitöltésével vagy e-mailen, számlázási adatok (Név; Cím) és telefonos elérhetőség megadásával. E-mailben elküldjük nektek a kiállított utalásos számlát, melynek befizetésével véglegesítitek jelentkezéseteket.

info@viziturabazis.hu

Bármi kérdésetek van bátran hívjatok minket.
+36705557472 Kakas Anna
+36306459021 Kakas Tamás

Az oldalon található képek egy szomszédos szigeten készültek – hasonló élményeket kínál Korfu is!