Imre Balázs

Balázs 2023 óta segíti a VizituraBazis.hu tengeri kajakos szekcióját 🙂

Életmódjának mindig része volt a természet és a sport: kerékpártúrák, hegymászó túrák tették ki a szabadidejének nagy részét. Amikor 2020-ban először tengeri kajakba ült, egy új szerelem vette kezdetét. A hazai vizek (Duna, Ipoly, Garam, Balaton, Velencei-tó) után hamar tengeren találta magát és azóta rendszeresen járja, elsősorban az Adria vizét. Szívesen evez kisebb-nagyobb csapatokkal, szereti a közös túrákat, de egyedül is élvezi a kajakozást. Minden évszakban evez, de kedvence az ősztől tavaszig terjedő időszak, amikor a vizek a legváltozatosabb arcukat mutatják. Vízimádóként, ha csak teheti, a vízbe is beleveti magát.

Balázs nagy hangsúlyt fektet a tanulásra és tanításra, folyamatosan képzi magát, kipróbál új dolgokat, technikákat. Rendszeresen gyakorol és lelkesen adja át tudását másoknak is. Türelmesen tanít evezéstechnikát, ön- és társmentést, eszkimó-fordulót vagy akár segít pakolási, vadkempingezési ötletekkel: a cél, hogy magabiztosabb túrázóvá válj, amikor tengeren kajakozol.
Túrán a legfontosabb számára mindig a csapat biztonsága, de rögtön ezután az, hogy minden túra maradandó, pozitív élmény legyen minden résztvevőnek, függetlenül attól, hogy kezdő vagy gyakorlott, társasági vagy introvertált természetű.

A terveink szerint Balázzsal idén a Kajak Keddeken tanulhatsz és gyakorolhatsz tengeri kajakozni, illetve a Korfu túránkon is elkísér.