Események betöltése

« All Events

Montenegró Tengeri Kajak Túra

június 16 @ 06:00 - június 23 @ 20:00

Montenegró – Tengeri Kajakozás

Időpont: 2024.06.16 – 23. (6 nap + utazás)
Hajónem: Tengeri Kajak
Útvonal: Napi transzferes túrák Montenegróban
Napi táv: 15-25 fkm
Találkozó: Petrovac – „Buljarica Beach”; 2024.06.16. – 09.00
Kiknek ajánljuk: Tapasztalt kajakosokat várunk! Tapasztalatot az általunk szervezett túrákon / felkészítő foglalkozásokon is szerezhetsz – érdeklődj Kezdő / Haladó programjainkról!

Szállás: Petrovac (Buljarica) – Camping Buljarica (Bázishely), és/vagy Camping Maslina (magasabb komfort), avagy önállóan foglalt szálláshely Petrovac körzetében

Étkezés: Önellátó, de minden este találunk éttermet, ha keresünk
Utazás: Egyénileg / Telekocsi rendszerben
Túra Ára: 138.900,- Ft / Fő

 

Montenegró a Balkán és a Meditterráneum bájos keveréke – igazi gyöngyszem! A tenger meleg, az emberek kedvesek, a tengerparti városkák hangulata – óvárosi részük bármely adriai kisvárossal felveszi a versenyt. Az árak még mindig szolidabbak, az élmény maximális. Az evezős terep változatos, izgalmas – mindent tud, amiért tengeri kajakozni járunk! Csodálatos partszakaszok, „kék barlang”, keskeny járatok, érintetlen öblöcskék, kápolna és erőd szigetek, hangulatos városkák várnak ránk.

Ez egy hatnapos tengeri kajak túra, a napi evezések helyszínét a szállásról autókkal, transzferrel közelítjük meg! Elegendő mindig csak a napi felszerelést magunkkal vinni, innivalóról és úti csemegéről mindenki maga gondoskodik. A kisszálló- és gyakran a pihenőhelyeken büfét – éttermet találunk. Napi 15-22 km között evezünk, hat napon át, útközben pihenőkkel. A program rugalmasan változhat mivel az időjáráshoz (a szélhez) alkalmazkodunk. A napok sorrendje is ennek függvényében változhat!

 

Programterv:

0.nap
Utazás, utazás! Montenegróba a legegyszerűbben Szerbián keresztül juthatunk el. Az út második felében már nincs autópálya, ezért a leutazásra érdemes egy napot rászánni, így kényelmesen, pihenőkkel (esetleg rövid városnézéssel) tarkítva, gyönyörű tájakon utazhatunk a célunkig.
Kaludjerac, obala bb, Petrovac 85300, Montenegró
https://goo.gl/maps/REkSG5uSL6ykwx3MA

1.nap
Bevezetésként egy védettebb és a Montenegrói kajakozásból kihagyhatatlan terepre, az Shkodrai-Tóra megyünk. Édes víz, csodás táj és egy remek körtúra vár minket. Itt lesz időnk és lehetőségünk a hajóbeállításokat mindenkinek testre szabni, falkában evezni, megismerni egymást. Nádvilágban csalinkázunk és kilessük az egyedülálló madárvilág rejtett titkait is. Kiinduló és érkezési helyünk Virpazar városka. Az evezés végén pompás halvacsorát tervezünk a helyi, autentikus, parti étteremben.
Napi táv: 15-20 km

               

2.nap
Korai reggeli után irány Kotor! Szintén „kötelező” montenegrói állomás! A Kotori-öböl már igazi tenger! Mégis védetté teszi a fekvése, a jégkori gleccser-folyó által kivájt völgyben magas hegyek között evezünk. A parton hangulatos terméskő házikókban gyönyörködünk, a látképet meghatározza a város fölé nyúló erődrendszer sziluettje. Az öböl bejárati szorosánál lévő apró szigetecskéket célozzuk meg – az egyiken meg is pihenünk kicsit, az ajándékboltban csokit, frissítőt is találunk. Az evezést nem nyújtjuk hosszúra, hogy a kikötés után legyen időnk városnézésre is. Kotor a „macskák” városa. A hangulatos utcácskák, sikátorok, ódon épületek ezernyi látnivalóval és persze remek éttermekkel várnak. Az elszántabbak az erődbe is föltúrázhatnak, ahonnan pazar látkép kárpótol a fáradalmakért. Sötétedéskor visszaautózunk a szállásunkra.
Napi táv: 17-20 km (plusz gyalog túra)

       

3.nap
Sveti-Stefan és Budva. Igen, kitaláltátok, ez is kihagyhatatlan! Ez a nap már a végtelenség érzéséről, a nyílt partszakaszok, öblök, szigetek látogatásáról szól. Na és persze a parti látnivalók sem mindennapiak! Evezésünket egy Budva melletti strandon kezdjük. A part mentén megcélozzuk Sveti Stefan-t. Elénk tárul a világörökség részét képező „Templom sziget” látványa. Ezt persze közelebbről is megszemléljük, azaz körbe evezzük (a szigetre tilos kiszállni!). Kicsit még elnézünk a part közelében az ellenkező irányba is, szikla lyukakon átbujkálni, rejtett fövenyeket felfedezni, strandolni és a csapat kedve és erőnléte szerint élvezni még az evezést. Innen megcélozzuk a szemközti Szent Miklós szigetet, aminek a túlsó végén ismét strandolunk, büfézünk. A folytatásban Budva tengeri látképét tekintjük meg közelebbről, majd a part menti kiszögelléseket kerülgetve visszaevezünk a kiindulópontig. Menet közben a számos strand közül még választhatunk egy szimpatikusat fürdőzni, sznorkelezni. Persze hagyunk időt városnézésre is, Budva óvárosát nem szabad kihagyni!
Napi táv: 16-20 km

      

4.nap
Most jön, ami még nem volt! Irány a Kék barlang, Montenegró legismertebb természeti képződménye a tengerparton. A beszálló pontunk a Zanjic Beach lesz. A barlang felé evezve „Erőd szigetet” és „Kolostor szigetet” láthatunk. Majd jön egy jól felismerhető kiszögellés. Ez, mint egy harapófogó éle nyúlik a szemközti sziklák felé, mely így a Kotori-öböl tengeri bejáratát jelzi. Áramlatokkal, feltorlódó hullámokkal találkozhatunk, ami a gyakorlott kajakosoknak igazi élményevezést ígér. A tengeri barlangban evezés az alulról átszűrődő mélykék fényárban persze a hullámokat kevésbé értékelő túrázónak is megfelelő motivációt jelent az akadályok leküzdéséhez! Miután eleget csalinkáztunk a járatokban visszafelé még megnézhetjük az Erőd és/vagy a Kolostor szigetet is. A kikötéskor több étterem kínálatából válogathatunk. Az evezés  után ismét marad idő kultúrprogramra, de a sportosabbak akár hegyi túrára is vállalkozhatnak, amihez a közelben található Lovcen Nemzeti Park csodálatos környezetet biztosít.
Napi táv: 12-15 km

                

5.nap
A változatosság gyönyörködtet! Ismét édes víz – csoda folyócskával és a Shkodrai-Tó még ismeretlen részeivel. Ezen a napon a Shkodrai-Tó hídjánál indulunk és északnak vesszük az irányt. A felszerelések lepakolása után az autóinkat egy-egy sofőrrel elvisszük a kiszálló helyre, ahonnan a sofőrök összeülve jönnek vissza a beszálláshoz (csiki-csukizunk). A vízinövények, nádvilág, madarak országába hatolunk, kis szerencsével pelikánokkal is találkozhatunk. A tó partja tagolt, látványos szikla formációk mellett evezünk, öblöket, rejtett strand partokat látogatunk, majd beevezünk a tavat tápláló „Fekete folyóba”, ami a képeslapokon is megtalálható kanyonon keresztül vezet bennünket a kiszállóhelyünket jelző „Öreg Hídig” és persze a hídnál található remek kis étteremig. Hazafelé fölszedjük a reggeli transzfer autót és irány a szállás.
Napi táv: 18-20 km

             

6. nap
Búcsúevezés a tengeren! Egy igazi „élvezzük az életet” nap, benne mindennel, ami jó a mediterrán tengeri kajakozásban. Csoda táj, szép partok, civilizált és érintetlen „beach”-ek, kultúrmegálló, sznorkelezés, pancsolás, napfürdő. Ezúttal a bázisul szolgáló kemping strandjánál szállunk vízre és Bar városát vesszük célba! Hogy ne kelljen oda-vissza eveznünk, ismét autótranszferrel kezdjük a napot. Így egészen Bar határáig jutunk a partok mentén, a kiszálló Sutomore strandján lesz. Indulás után először a Szent Nedelia kápolnát látogatjuk meg, aztán fordulunk Délies irányba és a kihagyhatatlan strandokat érintve jutunk az utolsó kiszállónkhoz. Kikötés után ismét egy laza városnéző program, ha már idáig eleveztünk…
Napi táv: 18-20 km

           

7. nap
Reggeli – búcsú – hazautazás. A hazautazóknak érdemes ismét egy napot az utazásra szánni, így jut elég idő a pihenőkre is a hosszú úton. Haza érkezéskor feltöltődve, kipihenten folytathatjuk a nyarat.

 

A túra ára:
138.900,- Ft / Fő
Saját hajós kedvezmény 20%

A túra ára tartalmazza:
– hajó és eszköz használatot (lapát, mellény, kötelező felszerelések, vízhatlan zsák)
– a hajók / felszerelések helyszínre szállítását
– 2 gyakorlott túravezető segítségét
– helyi transzfereket
– szervezést, logisztikát

Nem tartalmazza:
– az oda és vissza utazást
– szállást
– a közös étkezések árát
– a gyalogos kirándulások esetleges belépő díjait / útiköltségét
– utasbiztosítást

Utasbiztosításra javaslat – (a „Tengerparti üdülésre, egzotikus utazáshoz” módozatot választva a tengeri kajakozásra / kajakra is kiterjed):   Kattints a logóra!

18 év alatti résztvevők a túravezetővel történt előzetes egyeztetést követően, kizárólag saját felnőtt kísérővel vehetnek részt a túrán.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk – evezéseink az időjárási körülményekhez igazodnak, ezért akár a napok sorrendjét, akár a tervezett útvonalat is ennek függvényében áttervezhetjük!

Várunk további túráinkon is!
Vízitúrák Mindenkinek!

Jelentkezés:
Jelentkezés a lenti űrlapon vagy e-mailen, számlázási adatok (Név; Cím) és telefonos elérhetőség megadásával. E-mailben elküldjük nektek a kiállított utalásos számlát, melynek befizetésével véglegesítitek jelentkezéseteket.

E-mail: info@viziturabazis.hu

Bármi kérdésetek van, bátran hívjatok minket.
+36705557472 Kakas Anna
+36306459021 Kakas Tamás

 Részletek

Kezdés:
június 16 @ 06:00
Vége:
június 23 @ 20:00

Helyszín

Buljarica
Kaludjerac, obala bb, 85300, Montenegró
Buljarica,85300Montenegró
+ Google Térkép

Részletek

Kezdés:
június 16 @ 06:00
Vége:
június 23 @ 20:00

Helyszín

Buljarica
Kaludjerac, obala bb, 85300, Montenegró
Buljarica,85300Montenegró
+ Google Térkép