Események betöltése

« All Events

Montenegró Tengeri Kajak Túra

június 17 @ 06:00 - június 25 @ 20:00

Montenegró – Tengeri Kajakozás

Most 10% Elővásárlási (“Early Bird”) kedvezménnyel

Időpont: 2023.06.17 – 25. (7 nap + utazás)
Hajónem: Tengeri Kajak
Útvonal: Napi transzferes túrák Montenegróban
Napi táv: 15-25 fkm
Találkozó: Petrovac – „Buljarica Beach”; 2023.06.18. – 09.00
Kiknek ajánljuk: Tapasztalt kajakosokat várunk! Tapasztalatot az általunk szervezett túrákon / felkészítő foglalkozásokon is szerezhetsz – érdeklődj Kezdő / Haladó programjainkról!

Szállás: Petrovac (Buljarica) – Camping Buljarica (Bázishely), és/vagy Camping Maslina (magasabb komfort), avagy önállóan foglalt szálláshely Petrovac körzetében

Étkezés: Önellátó, de minden este találunk éttermet, ha keresünk
Utazás: Egyénileg / Telekocsi rendszerben
Túra Ára: 128.900,- Ft / Fő
Elővásárlási (“Early Bird”) kedvezménnyel foglalható helyek száma: 3 hely

 

Montenegró a Balkán és a Meditterráneum bájos keveréke – igazi gyöngyszem! A tenger meleg, az emberek kedvesek, a tengerparti városkák hangulata – óvárosi részük bármely adriai kisvárossal felveszi a versenyt. Az árak még mindig szolidabbak, az élmény maximális. Az evezős terep változatos, izgalmas – mindent tud, amiért tengeri kajakozni járunk! Csodálatos partszakaszok, „kék barlang”, keskeny járatok, érintetlen öblöcskék, kápolna és erőd szigetek, hangulatos városkák várnak ránk.

Ez egy hatnapos tengeri kajak túra, plusz egy „pihenőnappal”. A napi evezések helyszínét a szállásról autókkal, transzferrel közelítjük meg! Elegendő mindig csak a napi felszerelést magunkkal vinni, innivalóról és úti csemegéről mindenki maga gondoskodik. A kisszálló- és gyakran a pihenőhelyeken büfét – éttermet találunk. Napi 15-22 km között evezünk, hat napon át, útközben pihenőkkel. A program rugalmasan változhat mivel az időjáráshoz (a szélhez) alkalmazkodunk. A napok sorrendje is ennek függvényében változhat!

 

Programterv:

0.nap
Utazás, utazás! Montenegróba a legegyszerűbben Szerbián keresztül juthatunk el. Az út második felében már nincs autópálya, ezért a leutazásra érdemes egy napot rászánni, így kényelmesen, pihenőkkel (esetleg rövid városnézéssel) tarkítva, gyönyörű tájakon utazhatunk a célunkig.
Kaludjerac, obala bb, Petrovac 85300, Montenegró
https://goo.gl/maps/REkSG5uSL6ykwx3MA

1.nap
Bevezetésként egy védettebb és a Montenegrói kajakozásból kihagyhatatlan terepre, az Shkodrai-Tóra megyünk. Édes víz, csodás táj és egy remek körtúra vár minket. Itt lesz időnk és lehetőségünk a hajóbeállításokat mindenkinek testre szabni, falkában evezni, megismerni egymást. Nádvilágban csalinkázunk és kilessük az egyedülálló madárvilág rejtett titkait is. Kiinduló és érkezési helyünk Virpazar városka. Az evezés végén pompás halvacsorát tervezünk a helyi, autentikus, parti étteremben.
Napi táv: 15-20 km

               

2.nap
Korai reggeli után irány Kotor! Szintén „kötelező” montenegrói állomás! A Kotori-öböl már igazi tenger! Mégis védetté teszi a fekvése, a jégkori gleccser-folyó által kivájt völgyben magas hegyek között evezünk. A parton hangulatos terméskő házikókban gyönyörködünk, a látképet meghatározza a város fölé nyúló erődrendszer sziluettje. Az öböl bejárati szorosánál lévő apró szigetecskéket célozzuk meg – az egyiken meg is pihenünk kicsit, az ajándékboltban csokit, frissítőt is találunk. Az evezést nem nyújtjuk hosszúra, hogy a kikötés után legyen időnk városnézésre is. Kotor a „macskák” városa. A hangulatos utcácskák, sikátorok, ódon épületek ezernyi látnivalóval és persze remek éttermekkel várnak. Az elszántabbak az erődbe is föltúrázhatnak, ahonnan pazar látkép kárpótol a fáradalmakért. Sötétedéskor visszaautózunk a szállásunkra.
Napi táv: 17-20 km (plusz gyalog túra)

       

3.nap
Sveti-Stefan és Budva. Igen, kitaláltátok, ez is kihagyhatatlan! Ez a nap már a végtelenség érzéséről, a nyílt partszakaszok, öblök, szigetek látogatásáról szól. Na és persze a parti látnivalók sem mindennapiak! Evezésünket egy Budva melletti strandon kezdjük. A part mentén megcélozzuk Sveti Stefan-t. Elénk tárul a világörökség részét képező „Templom sziget” látványa. Ezt persze közelebbről is megszemléljük, azaz körbe evezzük (a szigetre tilos kiszállni!). Kicsit még elnézünk a part közelében az ellenkező irányba is, szikla lyukakon átbujkálni, rejtett fövenyeket felfedezni, strandolni és a csapat kedve és erőnléte szerint élvezni még az evezést. Innen megcélozzuk a szemközti Szent Miklós szigetet, aminek a túlsó végén ismét strandolunk, büfézünk. A folytatásban Budva tengeri látképét tekintjük meg közelebbről, majd a part menti kiszögelléseket kerülgetve visszaevezünk a kiindulópontig. Menet közben a számos strand közül még választhatunk egy szimpatikusat fürdőzni, sznorkelezni. Persze hagyunk időt városnézésre is, Budva óvárosát nem szabad kihagyni!
Napi táv: 16-20 km

      

4.nap
Most jön, ami még nem volt! Irány a Kék barlang, Montenegró legismertebb természeti képződménye a tengerparton. A beszálló pontunk a Zanjic Beach lesz. A barlang felé evezve „Erőd szigetet” és „Kolostor szigetet” láthatunk. Majd jön egy jól felismerhető kiszögellés. Ez, mint egy harapófogó éle nyúlik a szemközti sziklák felé, mely így a Kotori-öböl tengeri bejáratát jelzi. Áramlatokkal, feltorlódó hullámokkal találkozhatunk, ami a gyakorlott kajakosoknak igazi élményevezést ígér. A tengeri barlangban evezés az alulról átszűrődő mélykék fényárban persze a hullámokat kevésbé értékelő túrázónak is megfelelő motivációt jelent az akadályok leküzdéséhez! Miután eleget csalinkáztunk a járatokban visszafelé még megnézhetjük az Erőd és/vagy a Kolostor szigetet is. A kikötéskor több étterem kínálatából válogathatunk. Az evezés  után ismét marad idő kultúrprogramra, de a sportosabbak akár hegyi túrára is vállalkozhatnak, amihez a közelben található Lovcen Nemzeti Park csodálatos környezetet biztosít.
Napi táv: 12-15 km

                

5.nap
A változatosság gyönyörködtet! Ismét édes víz – csoda folyócskával és a Shkodrai-Tó még ismeretlen részeivel. Ezen a napon a Shkodrai-Tó hídjánál indulunk és északnak vesszük az irányt. A felszerelések lepakolása után az autóinkat egy-egy sofőrrel elvisszük a kiszálló helyre, ahonnan a sofőrök összeülve jönnek vissza a beszálláshoz (csiki-csukizunk). A vízinövények, nádvilág, madarak országába hatolunk, kis szerencsével pelikánokkal is találkozhatunk. A tó partja tagolt, látványos szikla formációk mellett evezünk, öblöket, rejtett strand partokat látogatunk, majd beevezünk a tavat tápláló „Fekete folyóba”, ami a képeslapokon is megtalálható kanyonon keresztül vezet bennünket a kiszállóhelyünket jelző „Öreg Hídig” és persze a hídnál található remek kis étteremig. Hazafelé fölszedjük a reggeli transzfer autót és irány a szállás.
Napi táv: 18-20 km

             

6. nap
Búcsúevezés a tengeren! Egy igazi „élvezzük az életet” nap, benne mindennel, ami jó a mediterrán tengeri kajakozásban. Csoda táj, szép partok, civilizált és érintetlen „beach”-ek, kultúrmegálló, sznorkelezés, pancsolás, napfürdő. Ezúttal a bázisul szolgáló kemping strandjánál szállunk vízre és Bar városát vesszük célba! Hogy ne kelljen oda-vissza eveznünk, ismét autótranszferrel kezdjük a napot. Így egészen Bar határáig jutunk a partok mentén, a kiszálló Sutomore strandján lesz. Indulás után először a Szent Nedelia kápolnát látogatjuk meg, aztán fordulunk Délies irányba és a kihagyhatatlan strandokat érintve jutunk az utolsó kiszállónkhoz. Kikötés után ismét egy laza városnéző program, ha már idáig eleveztünk…
Napi táv: 18-20 km

           

+ 1 nap
Pihenő nap (tartalék nap). Az időjárási viszonyok figyelembe vételével hagyunk egy bónusz napot. Amelyet a csapat kedve szerint töltünk el. Lehet csak pihenni / strandolni, kirándulni, várost nézni…

7. nap
Reggeli – búcsú – hazautazás. A hazautazóknak érdemes ismét egy napot az utazásra szánni, így jut elég idő a pihenőkre is a hosszú úton. Haza érkezéskor feltöltődve, kipihenten folytathatjuk a nyarat.

A túra ára:
128.900,- Ft / Fő

Saját hajós kedvezmény 20% (103.120,- Ft/Fő)
Elővásárlási („Early Bird”) kedvezmény 10% a teljes árból (116.000,- Ft/Fő)

A túra ára tartalmazza:
– hajó és eszköz használatot (lapát, mellény, kötelező felszerelések, vízhatlan zsák)
– a hajók / felszerelések helyszínre szállítását
– 2 gyakorlott túravezető segítségét
– helyi transzfereket
– szervezést, logisztikát

Nem tartalmazza:
– az oda és vissza utazást
– szállást
– a közös étkezések árát
– a gyalogos kirándulások esetleges belépő díjait / útiköltségét

18 év alatti résztvevők a túravezetővel történt előzetes egyeztetést követően, kizárólag saját felnőtt kísérővel vehetnek részt a túrán.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk – evezéseink az időjárási körülményekhez igazodnak, ezért akár a napok sorrendjét, akár a tervezett útvonalat is ennek függvényében áttervezhetjük!

Várunk további túráinkon is!
Vízitúrák Mindenkinek!

Jelentkezés:
Jelentkezés e-mailen, számlázási adatok (Név; Cím) és telefonos elérhetőség megadásával. E-mailben elküldjük nektek a kiállított utalásos számlát, melynek befizetésével véglegesítitek jelentkezéseteket.

E-mail: info@viziturabazis.hu

Bármi kérdésetek van, bátran hívjatok minket.
+36705557472 Kakas Anna
+36306459021 Kakas Tamás

 


Részletek

Kezdés:
június 17 @ 06:00
Vége:
június 25 @ 20:00

Helyszín

Buljarica
Kaludjerac, obala bb, 85300, Montenegró
Buljarica, 85300 Montenegró
+ Google Térkép

Részletek

Kezdés:
június 17 @ 06:00
Vége:
június 25 @ 20:00

Helyszín

Buljarica
Kaludjerac, obala bb, 85300, Montenegró
Buljarica, 85300 Montenegró
+ Google Térkép