Események betöltése

« All Events

  • Ez az esemény elmúlt.

Lefkada Tengeri Kajak Túra

2023.08.19. @ 11:00 - 2023.08.26. @ 09:00

A kék 50 árnyalata – Expedíció

Időpont:   2023.08.19 – 26. (8 nap + utazás)
Hajónem:   Tengeri Kajak
Útvonal:   Lefkada sziget kör – BEJÁRÓ TÚRA!
Napi táv:   15-25 km
Találkozó:   Lefkada – „Camping Santa Maura” – Desimi Beach; 2023.08.19. – 11.00.
Kiknek ajánljuk:   Tapasztalt kajakosokat várunk! Tapasztalatot az általunk szervezett túrákon / felkészítő foglalkozásokon is szerezhetsz – érdeklődj Kezdő / Haladó programjainkról!

Szállás:   Vadkemping! / Kemping
Étkezés: Önellátó, de minden este találunk éttermet, ha keresünk
Utazás:   Egyénileg / Telekocsi rendszerben és/vagy repülővel
Túra Ára:   148.900,- Ft / Fő

Ez a túra betelt!

Lefkada a tengeri nyaralások Mekkája! Lenyűgöző strandok, magasra nyúló sziklák, tengeri barlangok, vadregényes tájak várnak ránk. Ezt vegyítjük a tengeri kajakos expedíció élményével! A görög nyár mágnesként vonz vissza bennünket, ám a sok felfedezni való között nehéz választani. Ezért most olyan helyszínt célzunk meg, ahol még mi sem jártunk korábban! Olyan társakat várunk erre a kalandra, akik bevállalják a túra „expedíciós” jellegét. Teljes menetfelszereléssel evezünk, a csillagok alatt éjszakázunk (azért sátor is lesz nálunk), együtt derítjük fel a táborhelyeket, tavernákat és Lefkada megannyi csodáját.

Részletek:

Bejáró túránkat a korábbi görög tapasztalataink alapján tervezzük. Induláshoz és érkezéshez kempinget használunk bázisként („Camping Santa Maura” – https://campingsantamaura.com/ ). Napi 15-25 km közötti távokkal számolunk, hat napon át, útközben pihenőkkel. A program rugalmasan változhat mivel az időjáráshoz (a szélhez) alkalmazkodunk. A Jón tengeren a sziget ÉNY-i – NY-i része számít „kitett” oldalnak, bár augusztusban nem különösebben számítunk viharra. Ha mégis megtréfál az időjárás, B tervvel is készülünk és a sziget DK-i, védettebb oldalán megcélozzuk Meganisi szigetét.

Programterv:

Utazás
A programot repülőjárathoz igazítjuk, amely szombatonként közlekedik Budapest – Preveza Aktion között oda-vissza (Ryanair FR7770 – FR7771).
A hajókat és felszereléseket mikrobusszal visszük, irányonként 2 napot szánva az utazásra. A buszban lévő helyekre is lehet jelentkezni.

 

0.nap
A nagy találkozás! A repülővel érkezőket várjuk a reptéren és elvisszük őket a bázishelyünkként szolgáló kempingbe. Elfoglaljuk a táborhelyünket, lazítunk, akklimatizálódunk. Délután vízre tesszük a kajakokat! Elvégezzük a szükséges beállításokat és tartunk egy rövid gyakorlást, strandolással egybekötve. Átvesszük a nyílt vízi mentést, ki- be szállást, alapvető technikákat (érdeklődőknek haladó technikákat is…). Később előkészítjük a bepakolni való cuccainkat (segítünk). Utána „ismerkedő estet” tartunk.

1.nap
Korai reggeli után bepakolunk a kajakokba, elbúcsúzunk a kempingtől, vízre szállunk és irány Észak. Felfedezzük a partot, aprócska szigeteket kerülgetünk, rejtett strandokat – öblöket látogatunk. Útközben büfét – éttermet is találunk. Cél a Kariotes Beach, ahol letáborozunk. 500 méterre a főúton több üzletet is találunk (kávézó, pékség, étterem, kisbolt).
Napi táv: 16-20 km

2.nap
„Kelő nappal én is kelek!” – avagy ébredés a tengerparton. Kávézó látogatás, reggeli, majd útra kelünk. Megcélozzuk a szigetet a szárazföldtől elválasztó keskeny csatornát, amin kievezünk a nyílt tengerre. Vár a végtelenség érzése! Ennek örömére kikötünk egy szimpatikus „Beach”-en, ahol büfé és strand szünetet tartunk. Aztán átfordulunk a nyugati oldalra és a Pefkoulia strandig evezünk, ami a mai nap végcélja. Helyben büfé – étterem található, bolt fél órányira. Érdemes elsétálni a közeli kilátópontig is. Este a tengeri naplementében gyönyörködhetünk.
Napi táv: 18-20 km

                 

3.nap
A határtalan kékség élményével kelhetünk. Kávézó van helyben – kényelmesen összekészülünk. Igény esetén az indulástól két és fél kilométerre (Agios Nikitas) kikötünk bevásárolni, mert utána a következő nap estjéig nem biztos, hogy találunk boltot! A mai napon Lefkada messze földön híres strandjaié a főszerep. Csodálatos fövenyek váltják egymást a sziklás partok alatt, a víz a kék megannyi árnyalatát megmutatja nekünk. Kedvünkre strandolunk, snorkelezünk, büfézünk, de azért arra figyelünk, hogy estére elérjünk az Egremni Beach-re. A sziklafalak ölelésében található strandot egy izgis trepni-létra-lépcső köti össze a platón található kávézóval.
Napi táv: kb. 21 km

                 

4.nap
Rutin reggel! Boltot nem biztos, hogy találunk, de kávézó van. És aztán vadulunk – ha nem is mi, de a táj biztosan! Vad sziklaformák, tagolt partszakasz, világítótorony, barlang fülkék látványával búcsúzunk a Nyugati oldaltól. Ezen a szakaszon ritka a kikötési lehetőség – ami van azt azért kihasználjuk. Így jutunk el Vasilikibe, ahol boltot is találunk. A parton ráérünk eldönteni, hogy helyben éjszakázunk (egy forgalmas, kisvárosi strandon) vagy vállalunk még 3 km-t a vízen egy meghittebb, de kevesebb infrastruktúrával rendelkező part eléréséhez (Agiofili Beach – Food Truckkal).
Napi táv: 20-23 km

                 

5. nap
Korai indulást tervezünk! A déli partszakaszon haladunk, lesz strandolás és büfé is. Beevezünk Sivota-ba, ami egyes források szerint Lefkada legszebb öble. Cél Poros Beach Camping – igen, vissza a civilizációba! A korai indulás oka, hogy nyitva találjuk a kempinghez tartozó édesvizű medencét, ahol Pool Party keretében áztatjuk sótól és naptól cserzett bőrünket. Taverna, kisbolt, kulturált vizesblokk és megannyi földi jó vár reánk itt a nomád élet után.
Napi táv: 18-20 km

                 

6. nap
Az utolsó evezős napunkat a barlangoknak szenteljük. Tengeri barlangokat a vízen át alulról beszűrődő varázslatos kék fényről sok helyen neveznek el Blue Cave-nek. Elsőnek a Blue Cave fantasztikus, Lefkadai változatát látogatjuk meg. A szomszédos Meganisi sziget azonban egy ennél is híresebb látnivalót rejt. A II. világháborús Papanikolis tengeralattjáró rejtekhelyéül szolgáló (és azóta annak nevét viselő) barlang lesz a második úticélunk. Persze szánunk időt a strandolásra is, mondjuk a Thilia Beach Bar frissítőinek a társaságában. Végül megérkezünk bázishelyünkre, a Camping Santa Maura-ba. A nap hátralevő részét már a pakolásra szánjuk, hogy aki repülővel megy haza, azt másnap korán el tudjuk vinni a repülőtérre. A mikrobusszal hazautazók még kicsit lazábban tervezhetnek…
Napi táv: 17-18 km

                 

7-8. nap.
Hazaút! A repülővel utazóktól elbúcsúzunk. Aztán mi is hazafelé vesszük az irányt. Útunk Thesszaloniki – Észak Macedónia – Nis – Belgrád – Szeged – Budapest útvonalon vezet. Az éjszakát Nisben egy már bejáratott szálláshelyen tervezzük, bungallowban. Az út során 3-4 óránként pihenőt tartunk. A hazaérkezés 27-én a késő délutáni – kora esti órákban várható.
Változás! A mikrobusszal haza utazókkal még 4-5 nap felderítő utat tervezünk az Albán tengerpart – Ohridi Tó környékére!

 

Program alternatívák

A túra az „expedíciós” jellege miatt dinamikusan változhat. A fent ismertetett tervtől mind a táborhelyek megválasztásának tekintetében, mind az útvonalban eltérhetünk. A tengeri túrákat alapvetően meghatározzák a szél és hullám viszonyok. Ennek függvényében módosíthatunk az eredeti elképzeléseken. Például, ha úgy döntünk, hogy az ÉNY-i / NY-i oldalon nem megfelelőek a természeti viszonyok, akkor egy arra alkalmas kiszállóponthoz odaszervezzük a trélert és átmegyünk a védettebb DK-i részekre – és akár Meganisi körbe evezésével folytatjuk a programot.

 

A túra ára:

148.900,- Ft/Fő
Saját hajós kedvezmény 20% (119.120,- Ft/Fő)

A túra ára tartalmazza:
– hajó és eszköz használatot (lapát, mellény, kötelező felszerelések, vízhatlan zsák)
– a hajók / felszerelések helyszínre szállítását
– 2 gyakorlott túravezető segítségét
– helyi transzfereket
– szervezést, logisztikát

Nem tartalmazza:
– az oda és vissza utazást
– szállást
– a közös étkezések árát
– a gyalogos kirándulások esetleges belépő díjait / útiköltségét

 

Utasbiztosításra javaslat – (a „Tengerparti üdülésre, egzotikus utazáshoz” módozatot választva a tengeri kajakozásra / kajakra is kiterjed):   Kattints a logóra!

 

18 év alatti résztvevők a túravezetővel történt előzetes egyeztetést követően, kizárólag saját felnőtt kísérővel vehetnek részt a túrán.

 

Várunk további túráinkon is!
Vízitúrák Mindenkinek!
www.viziturabazis.hu

 

Jelentkezés:
Jelentkezés a lenti űrlapon vagy e-mailen, számlázási adatok (Név; Cím) és telefonos elérhetőség megadásával. E-mailben elküldjük nektek a kiállított utalásos számlát, melynek befizetésével véglegesítitek jelentkezéseteket.

E-mail: info@viziturabazis.hu

Bármi kérdésetek van, bátran hívjatok minket.
+36705557472 Kakas Anna
+36306459021 Kakas Tamás

Az oldalon található képek egy szomszédos szigeten készültek – hasonló élményeket kínál Lefkada is!


Ez a túra betelt!

Részletek

Kezdés:
2023.08.19. @ 11:00
Vége:
2023.08.26. @ 09:00

Helyszín

Lefkada – Desimi Beach
Lefkada
Nidri, Desimi Beach,310 84Görögország
+ Google Térkép

Részletek

Kezdés:
2023.08.19. @ 11:00
Vége:
2023.08.26. @ 09:00

Helyszín

Lefkada – Desimi Beach
Lefkada
Nidri, Desimi Beach,310 84Görögország
+ Google Térkép