Események betöltése

« All Events

  • Ez az esemény elmúlt.

Hévíz-Patak Evezés

november 26 @ 09:00 - 14:30

Rövid Téli evezés a meleg vizű Hévíz-patakon.

Időtartam: kb. 4 óra
Táv: 10 fkm
Kinek ajánljuk: Mindenkinek! A téli evezés igazi kuriózum. A meleg vízű patak élettel teli oázist teremt a romantikus téli tájba.
Helyszín: A Hévízi Tó vízét elvezető patakocska, Hévíztől Fenékpusztáig.
Találkozó: Hévízi Tó Parkoló (Castrum Kemping) 9.00-kor

 

Leírás:
Vízitúrás körökben hagyománya van annak, hogy télen is vízre szállunk. A meleg vízű Hévíz-patak igazi kuriózum e téren. A Hévízi Tónak a tó mélyéről tápláló források folyamatos meleg víz utánpótlást biztosítanak. Ennek kivezetésénél van a beszálló helyünk, ahol az akár 20-21 fokos kifolyó víz a leghidegebb téli napokon is látványos vízi utat varázsol alánk. A kristálytiszta vízben akár trópusi növényeket, halakat is láthatunk, miközben körbe vesz minket a hangulatos téli táj. A víz hőmérséklete folyamatosan csökken, ahogy távolodunk a tótól. A trópusi fauna elmarad, ám a madárvilág további látnivalókkal kecsegtet, hiszen a soha be nem fagyó víz menedékül szolgál számukra, így sok – normál esetben költöző – madár itt telel át.
Nem véletlen, hogy fokozottan védett területen evezünk, ahol nem csak a bejárható szakasz hossza, hanem a vízen tölthető idő is szigorúan korlátozva van! A 10 km-es táv a képzett túravezetők segítségével 2,5 – 3 óra alatt teljesíthető a kevésbé felkészültek számára is. A Balatonfelvidéki Nemzeti Park a beszálló-, kiszálló- és pihenőhelyeken mobil WC-k kihelyezésével teszi komfortosabbá a túrázást (és egyben óvja a környezetet is).
Az élménydús evezés kellemesen átmozgat, átmelegít minket, persze azért a réteges öltözet is fontos és tapasztalatból tudjuk, hogy ilyenkor a forró tea és/vagy forralt bor is igen jól esik.
A túrának kora délután van vége, így utána akár egy termál fürdőzésre is marad idő.

 

Árak:

Kenu – 9.000,- + 1.000,- (NP belépő)
Kajak – 11.000,- + 1.000,- (NP belépő)

A túra menete:
09.00-kor találkozunk a Hévízen a Castrum kemping előtti parkolóban.
A résztvevők már az evezéshez öltözve lesétálnak a beszálló helyre.
Gépkocsinként 1 sofőrrel elintézzük az autó transzfert, (elvisszük előre az autókat a túra végpontjára, majd együtt a mikrobuszunkkal visszamegyünk a beszálló pontra).
Tartunk egy részletes eligazítást – megbeszéljük a fontos tudnivalókat.
Mindenki megkapja a felszerelést (mentőmellény, lapát, vízhatlan táska), majd a hajóbeosztás után vízre szállunk. A hidegre való tekintettel a téli réteges öltözet melegen ajánlott!
A táv 10km, kezdők számára is könnyen teljesíthető.
A vízen 2,5 – 3 órát töltünk.
A beszálló-, kiszálló-, és pihenőhelyen mobil wc-k vannak elhelyezve.
13.30 – 14.00. óra körül ér véget a túra, ahol forralt bor és tea, aprósüti vár minket.

 

Jelentkezni e-mailen, számlázási adatok megadásával (Név, Cím). Elküldjük nektek a kiállított utalásos számlát, ennek befizetésével véglegesítitek jelentkezéseteket.

 

info@viziturabazis.hu

 

Bármi kérdésetek van bátran hívjatok minket.
+36705557474 Kakas Anna
+36306459021 Kakas Tamás

 

Ajánlott szállás:

 

Orchidea Apartman
+36 30 3053 826

 

Az AB Orchidea Apartman Hévízen található, a híres gyógytótól kb. 800 m távolságra. A villa jellegű házban igényesen berendezett apartmanok állnak a vendégek rendelkezésére.
A szálláshely 100 m-es körzetében van kettő kiváló étterem, élelmiszerbolt, gyógyszertár,200 m-re pedig a posta, a templom és a polgármesteri hivatal található, kb. 300 m-re fekvő hotelben uszoda, kül és beltéri medencékkel és gyógyászati részleggel várja kedves vendégeinket.
Egész éven át várjuk a gyógyulni és pihenni vágyókat.
Ha Ön megbízható, korrekt, családias szálláslehetőséget keres kedvező áron, nálunk mindezt megtalálja, válasszon bennünket!
A vendégek értékelése alapján a tőlünk független értékelési rendszerben
KIVÁLÓ SZÁLLÁSHELY minősítést kaptunk.
Az elhelyezés 2-3-4 fős apartmanokban történik, a 4 fős apartmanok két helyiségből állnak. Az apartmanok egy, vagy két hálószobásak- színes TV-vel,
Wifi,-vel zuhanyozós fürdőszobával, terasszal és konyhasarokkal- rendelkeznek.
A hálószobákban 2 fő részére kényelmes fekhely található, a konyha és a fürdőszoba jól felszerelt. Az ágynemű és a törülköző használata az árban benne foglaltatnak. Bútorozott erkély tartozik a lakosztályokhoz.
Főszezonban 1 éjszakás megrendelést csak az érkezés előtti közvetlen foglalással fogadunk a férőhely függvényében.

Részletek

Dátum:
november 26
Időpont:
09:00 - 14:30

Helyszín

Hévízi-tó Parkoló
Ady Endre u. 1.
Hévíz, Magyarország
+ Google Térkép

Részletek

Dátum:
november 26
Időpont:
09:00 - 14:30

Helyszín

Hévízi-tó Parkoló
Ady Endre u. 1.
Hévíz, Magyarország
+ Google Térkép